De 4 basistips voor iedere huid

Er komen een hoop reclames voorbij die ons laten geloven dat de ‘perfecte’ huid binnen handbereik ligt. Dat je door één crème af bent van al je huidproblemen. Wat is hiervan waar? Nou, een betere huid ligt zeker binnen handbereik maar helaas niet met één enkele crème. Hoe dan wel zou je denken?

Ik ga jullie door middel van mijn blogs op de hoogte houden van technieken hoe je de conditie van je huid op pijl kunt houden en zelfs kunt verbeteren. Mijn eerste blog begin ik met wat basis tips die de meeste al wel weten maar die zo ontzettend belangrijk zijn, vandaar even een opfrisser.

Basis tip 1: zonnebrandcrème

De belangrijkste tip die ik jullie kan geven is….smeren, smeren, smeren. Iedereen wordt doodgegooid met dit gegeven maar velen lijken immuun te zijn voor deze informatie. Door mijn studie Dermatherapie zie ik pas hoeveel schade zonlicht kan aanbrengen. Begrijp me niet verkeerd, zonlicht is ook belangrijk voor aanmaak van vitamine D, maar smeer je alsjeblieft in! Zorg er wel voor dat de zonnebrand voor je gezicht ook echt voor je gezicht is. Ook is het belangrijk dat de zonnebrand te poriën niet verstopt, anders kan je huid onrustig worden. Dit kun je het beste even aan je drogist vragen.

Basis tip 2: reinigen

Het is zo belangrijk maar veel mensen vergeten het. Reinig je gezicht vóór je gaat slapen maar ook zeker in de ochtend! Ik ben echt helemaal weg van Uncover Skincare van Jetske Ultee.

De beste stappen die je kunt doorlopen volgens Jetske Ultee (cosmetisch huidarts):

  1. Cleanser
  2. Toner (avond)
  3. Exfoilant (Dit verwijderd de doden huidcellen maar is veel minder schadelijk dan een scrub, het werkt echt!)
  4. Moisturizer
  5. Zonnebrandcrème (ochtend)

Basis tip 3: make-up op waterbasis

Vooral heel belangrijk als je last hebt van pukkeltjes, koop make-up op waterbasis. Zelf vind ik de make-up van Clinique heel fijn, maar ook de make-up van Malu Wilz is top!

Last but not least

Last van acné of littekens? Wist je dat veel acné en litteken behandelingen bij een huidtherapeut door jou verzekering worden vergoed? Je kunt zelf je verzekering hierop aan passen! Pas wel op met behandelingen waarbij ze aan je pukkeltjes zitten, ik ben hier geen voorstander van omdat het voor littekens kan zorgen.

Dit waren enkele basistips die de meeste van jullie waarschijnlijk al weten. Het is belangrijk om je hier de komende tijd braaf aan te houden. In mijn volgende blog ga ik tips geven die jullie waarschijnlijk nog niet kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken