Een eenvoudige tuin make-over

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit betekent dat het voorjaar er ook weer aan komt! In het voorjaar kan je weer heerlijk genieten in de tuin. Wees daarom verstandig en geef je tuin een simpele make-over vóór het lekkere weer is begonnen. Dan kan je optimaal genieten van je perfecte tuin.

Schoonmaken en snoeien

Voordat je je tuin verandert, is het belangrijk dat je tuin goed schoongemaakt en gesnoeid is. Heb je een stenen of houten vloer in de tuin, boen deze dan met een speciaal product schoon. Als je ook nog eens de borders goed snoeit, zal je tuin er al een stuk frisser uit zien. De tuin is nu klaar voor een make-over.

Ruimere tuin

Heb je een knusse stadstuin, die je graag ruimer wilt laten ogen? Dit kan eenvoudig door je erfafscheiding een andere kleur te geven of te vervangen. Om je tuin breder te laten lijken, kan je het beste een licht gekleurde achterwand nemen, met horizontale planken. De achterwand lijkt breder en lijkt door de lichte kleur naar voren te komen. Een houten hekwerk of schutting is hier goed geschikt voor. Als je graag je tuin dieper wilt laten lijken, is het aan te raden een hekwerk of schutting te nemen met horizontale planken aan de zijkant van de tuin. De achterwand van de tuin kan je het beste donker schilderen of laten begroeien. De wand gaat nu op in de achtergrond waardoor de tuin langer lijkt.

Hiernaast kan je gebruik maken van spiegels en/of doorkijkjes in je tuin. Door speciale tuinspiegels op de hangen, lijkt het net alsof je tuin verder doorgaat. Dit effect krijgt je met name als je de spiegel tussen wat beplanting plaatst, de planting wordt nu weerkaatst in de spiegel. Een variatie op de spiegel is het doorkijkje. Haal bijvoorbeeld een strook van ongeveer 1 meter breed uit je schutting en plaats hier een gaashekwerk. Dit gaas kan je laten begroeien, waardoor je kleine openingen hebt. Je kan nu door het gaas heen kijken en hierdoor lijkt eht alsof je tuin achter het hekwerk nog doorloopt.

Lekkere sfeer creëren

Om meer sfeer in je tuin te krijgen, is het handig om je te focussen op een thema, zo creëer je één geheel. Met de lente en zomer in het voorruitzicht, kiezen we in dit artikel voor een tropische tuin. Met een paar kleine aanpassingen lijkt je tuin al een stuk tropischer. Met name kleur speelt een belangrijke rol. Kleur bepaalt een groot deel van de sfeer van de tuin. Gebruik daarom lekker veel kleuren door elkaar heen.

Plaats wat leuke, felle meubels in je tuin. Hierbij kan je denken aan een loungebank met felle kussens, zoals op de afbeelding hierboven. Maar ook simpele klapstoelen met een klaptafeltje passen goed in de tuin. Hiernaast is het ook leuk om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Hierbij kan je denken aan een tafeltje gemaakt van een boomstronk of een rieten parasol. Natuurlijk kunnen planten ook niet ontbreken. Veel tropische planten kunnen niet overleven in Nederland, maar bijvoorbeeld de bamboe en de varen wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken