Fit en sterk blijven is minder ingewikkeld dan je denkt

Ben jij een beetje tevreden over je sportieve gewoontes? Veel mensen niet. Ze komen niet aan voldoende beweging en voelen dat ze daardoor minder lekker in hun vel zitten. Dat meer bewegen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, lees je hier.

In het voel-je-goed onderzoek van Etos geeft maar liefst 41% van de deelnemers aan dat ze niet tevreden zijn over hun sportgewoontes. Terwijl beweging belangrijke delen van de hersenen activeert die er voor zorgen dat gevoelens van angst en stress afnemen. Dat kan zeker in tijden van corona geen kwaad.

Begin klein

Je hoeft niet meteen een marathon te lopen of dagelijks zware gewichten te heffen. Fietsen en wandelen (wel een beetje stevig) halen ook al iets uit. Net als fysieke arbeid in je huis of tuin. Belangrijkste graadmeter is dat je hart sneller gaat kloppen. Als je op deze manier aan 2,5 uur beweging per week komt, ben je al lekker bezig en voel je je waarschijnlijk een stuk beter dan wanneer je alleen maar op je gat zit.

Breng structuur aan in je sportschema

Door corona is bij veel mensen de structuur in de week een beetje zoek geraakt. En voor velen was dit een reden om te stoppen met sporten. Blijkbaar hebben we structuur nodig om te sporten. Het is daarom slim om aan het begin van de week vast te leggen wanneer je gaat sporten. Als je wacht tot je een keer tijd over hebt, komt het er negen van de tien keer niet van. Bij de meeste sportscholen is reserveren tegenwoordig verplicht; laat het in je voordeel werken.

Train slim

Train je volgens het High Intensity principe, dan zet je met een training van 15-20 minuten al heel veel zoden aan de dijk. Tijdens een High Intensity training wissel je korte krachtuitbarstingen af met intervallen in een laag tempo. Je vindt dit soort lesjes bij veel sportscholen maar ook het park doet dienst. Wissel sprintjes van een halve minuut af met een minuut rustig uitlopen en hou dit een kwartier vol. Doe je twee keer per week zo’n sessie, dan gaat je fitheid al met sprongen vooruit.

Rondje na de lunch

Werk je vanuit huis momenteel, maak er dan een gewoonte van na de lunch een rondje te lopen. De ene dag geniet je vooral van je buurt, de andere pak je het wat steviger aan. En waarom ook niet een keer je hardloopschoenen aantrekken en een rondje joggen? Dat doe je dan beter wel voor de lunch in plaats van erna. Wil je meer tips die je helpen dagelijks eenvoudig wat meer te bewegen, kijk dan op etos.nl.

Je grootste spieren zijn zo getraind

Als je het verval van je spieren tegen wilt gaan, is een beetje krachttraining noodzakelijk. Dat kan gewoon thuis. Met dagelijks een minuut planken, 10 keer squatten en twintig keer opdrukken, heb je de grote spiergroepen al getraind. Met dumbells en kettlebells breng je wat meer variatie aan in je krachttrainingen. Dit soort sportartikelen voor thuis, vind je sinds kort gewoon bij Etos. Neem als je een paar gewichten voor jezelf uitzoekt, ook meteen een eiwitshake mee. Vinden je spieren fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken