Love is in the air: kun je op twee mensen tegelijk verliefd zijn?

Zodra je verliefd bent weet je het meteen, zeggen ze weleens. Maar wat als Cupido nu raak heeft geschoten op niet één, maar twee matches? Een expert geeft uitleg.

Want kun je überhaupt verliefd zijn op twee personen? Relatietherapeut dr. Gary Brown vindt van wel én verklaart dat het best wel normaal is om gevoelens te koesteren voor meerdere personen. Het hoeft namelijk helemaal niet te zeggen dat je verder nog iets met deze oude vlam wil. Sterker nog, deze ‘vlinders’ zijn vrij onschuldig.

Actie of geen actie

Maar er zit wel een addertje onder het gras. Gary verklaart: ‘Ga na of het vooral houden van iemand is of dat je echt nog gevoelens voor een ander hebt waar je iets mee wil doen.’ Voel je heel erg de behoefte om contact op te nemen met die persoon, dan speelt er misschien tóch meer dan je denkt. Denk je ‘het zal wel’, dan heb je niks te vrezen voor je huidige relatie.

Het is voorbij

Zolang je dus terug kan kijken op de tijd met je ex als een fijne herinnering, hoef je je nergens zorgen om te maken. Dan is het ook helemaal niet erg om nog genegenheid te ervaren voor die oude vlam. Maar: ‘Als het goed is, dan realiseer je je dat die tijd voorbij is. Dat dat een fase was in je leven.’ Toch het gevoel dat je er iets mee wil? Licht dan eerst je huidige partner in. Wel zo netjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken