Waarom je beter geen tweedehands speelgoed kunt kopen

Als je een nieuw speeltje voor je kleine spruit wil kopen, kun je soms voor nare verrassingen komen te staan. Want speelgoed is niet altijd even goedkoop, en dat terwijl ze er vaak na een tijdje weer op uitgekeken zijn. Daarom is het geen gek idee als je weleens tweedehands speelgoed aanschaft. Of toch wel? Britse onderzoekers waarschuwen voor tweedehands speelgoed. Volgens hen zou het namelijk gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van je kind.

Jaren 70 en 80

Als je weleens tweedehands speelgoed aanschaft dat niet heel oud is, is het een kwestie van goed schoonmaken voordat je het aan je kind geeft. Maar met speelgoed dat uit de jaren 70 en 80 stamt, moet je beter opletten. Dit voldoet namelijk niet altijd aan de veiligheidsnormen van nu, wat kan betekenen dat er gevaarlijke stoffen als lood en cadmium in zitten.

Oud

Bij speelgoed dat al een tijdje meegaat, kan het plastic brozer zijn geworden; hierdoor kunnen giftige metalen uit de kleurstoffen vrijkomen. Volgens de wetenschappers zou dit kunnen leiden tot bijvoorbeeld problemen met de lever en bloedarmoede. Oud speelgoed kun je dus beter laten voor wat het is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken