Zo glijdt die stress van je af onder de douche

Gestresst? Stap onder de douche. Genietend van het warme water over je hele lijf, spoelen de zorgen letterlijk van je af. Door de warmte komt je lichaam in de ontspanstand. En met onze tips brengt die dagelijkse douche nóg meer ontspanning. Zo maak je dat douchemoment extra ontspannen en begin of eindig je de dag zonder stress.

Laat je huid tintelen

Je hebt douchestralen en je hebt douchestralen die je op elk moment gelukkig maken. De nieuwe Rainshower SmartActive handdouche van GROHE heeft stralen van die tweede soort. Het zijn er drie en samen zorgen ze ervoor dat douchen nooit meer hetzelfde is.

De Rain geeft je een zachte, verfrissende douche

Jet straalt krachtig waardoor dit de perfecte straal is voor na een workout.
De bewegende ActiveMassage straal doet spanning en stress oplossen.
Geloof ons, van dit stralentrio op je douchekop word je heel gelukkig. En het fijne is, met één druk op de knop wissel je van straalsoort. In stressvolle tijden kies je wat vaker voor de ActiveMassage. Douche je koud af, zet hem dan even terug naar Rain.

Gebruik een doucheproduct met een kalmerende werking

De geur van lavendel, citroen of mango vermindert stress volgens Japans onderzoek. En Japanners zijn er alles aan gelegen om stress te verminderen. Ook rozemarijn heeft een kalmerende werking. Als je wel wat ontspanning kunt gebruiken, ga dan op zoek naar doucheproducten met een of meerdere van deze ingrediënten.

Zing onder de douche

Of je nu behept bent met een gouden keeltje of niet, zing zing zing! Zo’n optreden onder de douche werkt namelijk stressverlagend. Van hardop zingen daalt het niveau van het stresshormoon cortisol en gaat de productie van oxytocine juist omhoog. En daar word je erg ontspannen van. Het is hetzelfde hormoon dat vrijkomt als je met iemand knuffelt of seks hebt.

Douche koud af

Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook aan die warme douche. Maar wil je je gemoed echt een plezier doen, douche dan dat laatste minuutje koud. Dat is even stressvol maar daarna komt er een enorme bak endorfine vrij, het natuurlijke feel good hormoon. Endorfine heeft direct een remmende werking op het stresshormoon cortisol. Tel uit je winst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken