Zo staat jouw eettafel deze kerst z’n mannetje

Zeker zo rond de feestdagen, is de tafel misschien wel het belangrijkste meubel in huis. En ook al vieren we kerst en oudjaar dit jaar kleiner dan normaal, dat kerstontbijt en lekkere diner nuttigen we nog steeds aan tafel. Je kunt het dus maar beter zo gezellig mogelijk maken, en zo doe je dat.

Kies een thema

Een thema maakt van je tafel een eenheid, maar maakt het ook makkelijker voor jezelf. Want je kunt gerichter op zoek naar items voor op tafel. Misschien zien jullie dit jaar alles wel door een roze bril (en belooft dat veel goeds voor 2022). Dan wordt jouw missie: roze servetten, roze kaarsen en roze bloemen. Of maak van je kersttafel een heuse jungle met veel groen en panterservetten. Heb je al een mooi servies, dan is het slim een thema te kiezen dat past bij je servies.

Leg een goede basis

De basis is een goed kleed. Maar zo’n chique wit tafellaken is natuurlijk binnen no-time niet meer wit. Met een tafelzeil hoef je niet te stressen over je witte kleed en kun je er toch een hele sfeervolle kersttafel van maken. Zeker als je met kinderen bent of gaat gourmetten, raden wij een tafelzeil aan. Of maak gebruik van placemats, in ieder geval daar waar de kinderen zitten. Op tafelzeilonline.com vind je tientallen tafelzeilen voor kerst. Van subtiel zeil met een textiellook, tot all-the-way met kerstmannen en jingle bells. Welke past het beste bij jouw thema?

Meer groen op tafel

Planten en bloemen geven je huis sfeer en dat geldt ook voor de eettafel. Leg een paar mooie takken in het midden van de kersttafel en zet je opgerolde servetten vast met kleinere takjes. Of maak een heus kerststukje, net als vroeger. Op YouTube en Pinterest vind je genoeg inspiratie voor een kerststuk anno nu.

Het mooiste servies

Het servies speelt een glansrol aan de kersttafel. Dek je tafel met meerdere borden op elkaar, dan krijg je al gauw dat echte dinergevoel. En geef je gerechten de ruimte. Een eenvoudig soepje krijgt in een groot chique bord nou eenmaal meer bewondering dan in een simpel kommetje. Voor het sfeerbeheer zijn ook je glazen belangrijk. Belangrijkste devies hierbij: eenheid!

Wat er verder nog ter tafel komt

Servetten, vergeet ze niet! Op een sfeervolle kersttafel mogen ook kaarsen niet ontbreken. Zorg er wel voor dat ze jullie bewegingsvrijheid niet al te veel inperken en voorkom brandgevaar. Verder kun je de feestvreugde verhogen door bij ieder bord een cadeautje neer te leggen. Voor jullie gaan eten, mag iedereen zijn cadeautje uitpakken. Ga je toch liever voor dat witte tafellakken, dan vind je op tafelzeilonline.com ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken