Verantwoord genieten van de zon!

De zon is er eindelijk en geeft ons energie en maakt ons vrolijk. Toch moeten we onze huid goed beschermen, maar willen we ook een mooie kleurtje. Hieronder een aantal tips om je huid na de lange winterdagen weer goed bij te houden.

Bouw de blootstelling aan de zon langzaam op en vermijd de felle middagzon

gebruik een goede zonnebrandcreme met een SPF voor jouw huidtype. SPF staat voor Sun Protection Factor, oftewel beschermingsfactor. Op basis van je huidtype (zie onderstaand kader) kies je een factor die bij je huid past. KWK Kankerbestrijding heeft een gratis mobiele app met Zonkrachtmeter die de actuele zonnekracht meet. smeer jezelf altijd een half uur van tevoren in als je de zon ingaat;
een aftersun koelt, kalmeert en verzorgt de huid na een dag in de zon. Wat het niet doet is de schade ongedaan maken als je huis verbrandt is. Voorkomen dat je huid verbrandt is dus beter dan genezen!
Huidtype Factor

(zeer licht, verbrandt snel) 30 of hoger
(licht, verbrandt vrij snel) 15-20 of hoger
(vrij licht, verbrandt niet snel) 10-15 of hoger
(iets getinte huid, bruint snel) 5-10 of hoger
Kinderen tot 16 jaar ongeacht huidtype 30 of hoger (bron: KwK Kankerbestrijding)

Mary Kay heeft Zonbescherming SPF 50 en 30, verkoelende After Sun Replenishing Gel en een Subtle Tanning Lotion voor mensen die de zon mijden en er toch bruin uit willen zien. Neem indien gewenst contact op voor meer informatie over de producten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar boven
Sluiten
Door categorieën bladeren
Auteurs bekijken